måndag 28 december 2009

Fluffiga kokosbitar


Fluffiga kokosbitar (ca 35st)

6 blad gelatin
3 dl vatten + lite att smälta gelatinbladen i
4 ½ dl socker
3/4 dl florsocker
1 äggvita

Till formen
2 dl riven kokos
2 tsk kakaopulver

Garnering
ex mörk choklad, vit choklad, strössel

1. Blanda kokosflingorna och kakaopulvret, strö ut blandningen i en liten långpanna/form ca 20x30 cm.

2. Blötlägg gelatinbladen i lite vatten ca 5min.

3. Koka upp hälften av vattnet (1 ½ dl). Låt gelatinbladen rinna av. Lägg dem i en större bunke. Häll över de heta vattnet och rör om tills bladen är upplösta.

4. Blanda ner resten av vattnet (1 ½ dl). Tillsätt de övriga ingredienserna och vispa blandningen till en fast, blank och tjock skummig massa, tar ca 20-30 min.

5. Klicka/häll ut smeten över kokosblandningen i formen och jämna till ytan. Ställ i kylskåp minst en timme.

6. När smeten har stelnat, strö på den garnering du önskar. Skär upp i lagom bitar och lägg upp på fat.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar