söndag 20 december 2009

Kryddig pepparsill!

Kryddig pepparsill
6-8 pers (buffé)

1 burk inläggningssill (420g)
1 liten morot
½ rödlök
½ gul lök
½ silverlök
10 kryddpepparkorn
5 vitpepparkorn
5 grönpepparkorn
5 rosépepparkorn
2 stjärnanis
5 lagerblad
1 sats ättikslag

Skala och skär moroten och löken i skivor. Rosta alla pepparsorterna och stjärnanisen i torr och het stekpanna ca 30 sekunder.

Häll av, skölj och skär sillen i sneda bitar.

Varva de rostade kryddorna, lagerblad, sill, lök och morot.

Häll på ättikslagen så att den täcker. Ställ i kylen i 1-2 dygn.




Grundrecept ättikslag
1 sats

1 dl ättikssprit (12%)
3 dl vatten
2 dl socker

Koka upp vatten, socker och ättika. Blanda väl. Låt lagen kallna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar