onsdag 9 december 2009

Senap- och kaffesill!

Senap- och kaffesill
6-8 pers (buffé)

1 burk inläggningssill (420g)
1 dl senap
1 dl rå-/rörsocker
3/4 dl vitvinsvinäger
2 msk honung
2 dl kallpressad rapsolja
1 msk farinsocker
½ dl starkt bryggt kaffe (eller en dubbel espresso)

Vispa senap, rå-/rörsocker, vinäger och honung i en bunke tills sockret har lösts upp. Tillsätt oljan i en tunn stråle samtidigt som du fortsätter vispa. Blanda i farinsocker och kaffe.

Häll av, skölj och skär sillen i sneda bitar. Blanda sillen med senap- och kaffesåsen. Ställ i kylen minst 1 dygn.



1 kommentar:

  1. Det där receptet verkar ju häftigt! Ja gott alltså och skulle själv vilja testa det! Får jag kopiera av detta Nina?

    Mvh Leif Östh i Falun

    SvaraRadera