söndag 20 december 2009

Stark senap - ojojoj!

Efter vi hade varit och huggit gran idag satte jag igång att göra senap. Det var premiär för mig, precis som med sillen. Slog över häromdagen på tv´n och hamnar hos Ernst som just gör senap. Och för ett tag sedan skulle Frank handla sesamfrön till mig men kom hem med senapsfrön *fniss* så jag hade några påsar i lådan. Och det såg väldigt enkelt ut att göra, inte alls som när min gamla mormor satt och rullade senap med en kanonkula och sen hade ont i kroppen flera veckor efter.Det gick hur bra som helst, och det var verkligen så lätt som det såg ut.....MEN! Ernst glömde nämna en väääldigt viktig sak.....att ju mörkare senapsfrö, desto starkare! *skrattar* Alltså, det tänkte ju inte jag på. Och det står inget på Ernst recept och inget på framsidan på senapsfrö paketen så jag trodde bara det var en estetisk grej.......eller rättare sagt, jag trodde egentligen ingenting. Har inte ens reflekterat över det. *skrattar* Förrän jag smakade, JISSES! Alltså den kan jag inte äta :o) och definitivt inte Frank som är jättekänslig för starka saker. *skrattar* Lite sting är ok, men detta var löjligt! Men nu vet jag det till nästa gång, och en påse mörka kan kanske vara lagom. Och nu när jag tänker efter så är ju den starka skånska senapen full av mörka korn men inte de vanliga mildare senapssorterna....men men, har man aldrig gjort det förut så är det lätt att det blir galet. *hehe* Jag vet iallafall ett par bekanta som ääälskar starka mat och kryddor så jag tror det får bli en liten present till dem. :o) Jag lägger ut receptet sen under recept till er.

Nu ska jag ut och göra de sista julgrupperna jag har beställda, hoppas ni haft en underbar och mysig helg alla.

Kram o natti

2 kommentarer:

 1. Skapad av Astrid sön, december 20, 2009 22:26:34

  Hahaha, du kunde frågatmig så skulle jag talat om det för dig. Gör ju några kilo per säsong. Fast min senap kanske oxså är för stark för Frank? Även om den nu inte är i klass med Ernst. ;))

  En god och glad jul till er alla!

  SvaraRadera
 2. Skapad av Nina mån, december 21, 2009 02:00:41

  hahaha, du e söt! Ja visst kan jag fråga, men jag hade ingen aning om VAD jag skulle fråga om!? *fniss* Jag tyckte din senap var HELT perfekt, lite sting ska det va.....men Frank e lite kinkig, så tyärr han tyckte den var i starkaste laget. *haha* han gillar knappt salt och peppar? Men strunt i det, More for me

  Tusen tack för den goda senapen, marmeladen har jag inte smakat än...sparar det bästa till sist ;o)

  En riktigt God jul till er oxå, hoppas den blir supermysig. Kram

  SvaraRadera