fredag 15 januari 2010

Saga mår bra!

Saga är hemma och mår bra! Hon var hos vetrinären kl 8 igår morse och redan kl 10 ringde dem och sa att hon var på uppvak så vi kunde komma och hämta. Det var verkligen tur att vi kom med henne nu för de berättade att hon hade förstorad/inflammerad livmoder, men allt är borttaget nu och det ser fint ut. Men tydligen kan det bli cancer i/av en inflammerad livmoder, och ju fler löp desto större risk. Så jag är så himla glad att vi inte väntade längre, hon är ju trots allt 10 månader idag fredag och har redan genomlidit två löp. Så det fanns en mening med att detta gjordes nu känner jag. Tack! Fick jättebra nerskriven information med oss hem från kliniken och det var verkligen superbra, så lätt att glömma all info när man väl står där. Så jag läste igenom pappret flera gånger under dagen för att Saga ska ha det så bra som möjligt.

Välkommen hem Saga.

Hon var klart medtagen och yr ett bra tag efter hon kom hem, men hon låg mycket och vilade under dagen. De andra grabbarna fick vara i ett rum för sig själv, måste ju ge sjuklingarna lugn och ro! Hon har ätit i flera omgångar, små portioner, även druckit vatten och allt har hon fått behålla….känns också kanon! Det enda är att hon INTE vill bli kompis med är tratten, har självfallet tagit av den när hon ska äta och tvätta sig lite….men så fort hon är på väg att slicka på såret åker tratten på. Då springer hon baklänges, lilla älsklingen.

Mycket vila efter op.

Lite yr är man allt.

Natten har gått jättebra, hon har varit inne hos oss inatt så vi kunde övervaka henne……och hon har varit jätteduktig. Orolig p g a tratten, men ändå sovit mycket. Jag själv har inte sovit så mycket, man kan ju inte riktigt slappna av...sen är det klart lite ovant att sova med en tratt mitt i sängen. *skrattar*

Lilla älsklingen!

Vet ni vad, det är faktiskt Sagas 10 månaders dag idag! Hipp hipp hurra älskade Saga!!!

Kram och tass


1 kommentar:

 1. Skapad av Ewa lör, januari 16, 2010 03:10:21

  Oooooooh, vad skönt att få veta att allt gick bra o är på bättringsväg. Krya på dig, lilla kära Saga !...

  Gabi och jag var JÄTTE-OROLIGA !...
  Det kan ju hända så mycket, även om det är ett s.k. "rutin"-ingrep...
  Vi har själva 5 underbara INNE-katter (alla - hitte-missar) och c:a 8 UTE-katter, som Gabi DAGLIGEN UTFODRAR. Klapp på axeln, Gabi lilla!... Mkt strongt av dig!...

  Och klapp på axeln för mig också !...
  Idag (egentligen - igår) placerade vi äntligen ut det 2:a (och sista av denna typ) "katt-hotell". Ute i buskarna på slänten vid infarten till RoCent (=City Gross), där Gabi har sin "katt-Hilton-restaurang", mitt emot Jet-stationen.

  Inom inhängnaden till en bilverkstad där har vi redan tidigare placerat ut 3 st enklare "katt-1-rumshotell" av stora kartonger med frigolit-isolering runt om inne och en extra botten-isolering av äggkartonger och minerallull, allt överdraget av svarta plastsäckar, med tak över entréerna. 2 andra kartonger väntar på sin omvandling. (Skall be Nina att lägga in några bilder på alla våra alster - till påseende och ev inspiration...)

  Ja, vad gör man ?... Är man katt-tokig, så är man. Eller hur ?

  Klapp, klapp lilla SAGA från alla dina vänner inne o ute. Och deras mattar o hussar, självklart.
  TASS !...

  SvaraRadera