söndag 14 februari 2010

Bränd!

Jag har glöm och berätta att jag brände mig för ett tag sedan, lade ner korvar i en het gryta och det stänkte olja på nedre delen av min arm. Stressad som jag var mitt i matlagningen, sköljde jag bara snabbt armen under kallt vatten och trodde inte det var så mycket skadat.

Men efter någon timme insåg jag att skadan blivit större än vad jag trodde. Anledningen till att jag egentligen vill visa och berätta om detta för er är nämligen p g a den effektiva salva/gel jag använde på min brännskada. Smorde in armen med jämna mellanrum hela kvällen, smorde - lät det torka inoch smorde igen. Gelen som jag använder är kylande så varje gång jag tog på det gjorde det jätteont, iskallt på bränd hud svider rejält...samtidigt var det skönt eftersom huden var så varm. Iallafall så var all smärta borta dagen efter, inga blåsor, ingen ömhet och allt såg jättefint ut.

Här har ni den Aloe Vera gelen som jag använde, superbra verkligen! Finns att köpa på Apoteket, förvara i kylen! Aloe Vera är alltså inte bara en vacker växt utan också känt för sina läkande krafter och här kommer lite info om dess läkande förmågor.

10 krämpor som Aloe Vera kan kurera!

Insektsbett, solsveda och lindriga brännskador. Aloe vera-gel dämpar svullnader och lindrar smärta och irritation. Badda med gel tills svullnaden går ner. Lägg på omslag vid brännskada.

Reumatism. Juice med saft från aloe vera sägs lindra smärtorna i lederna, tack vare kombinationen av inflammationsdämpande och enzymneutraliserande ämnen. Drick juice morgon och kväll.

Magkatarr, förstoppning och andra magproblem. Juice med växtsaft stimulerarläkningen hos magsäckens och tolvfingertarmens slemhinnor. Saften minskar samtidigt produktionen av magsyra. Drick morgon och kväll. Resultatet kan dröja några veckor.

Psoriasis. Aloe vera kräm gör enligt kliniska studier huden lenare och mjukare hos patienter som lider av psoriasis. En kombination av kräm och juice rekommenderas – juice dagligen, i förebyggande syfte, och kräm utvärtes vid behov.

Eksem. Kräm och salva med saft från aloe vera kan läka eksem och gör huden mjuk och smidig. Produkterna används som vid psoriasis. Byt eventuellt ut krämen mot gel, om huden är fet.

Träningströtta muskler och leder. Ett särskilt liniment kan ge snabb lindring när det smörjs in i huden.

Torrt och skadat hår. Örtshampo och örtbalsam med saft från aloe vera sägs reparera hår som är torrt och sprött. Produkterna ska användas dagligen och masseras ner i hårbotten för att ge bästa resultat.

Torra fötter och armbågar. Minst en produkt på marknaden är framställd för trötta och ömmande fötter. Används i fotbad eller appliceras direkt. Hjälper även mot torra armbågar, knän och händer. Krämen innehåller också eukalyptusolja.

Torr hy eller akne. Fuktighetskräm med saft från aloe vera sägs göra huden smidig och mjuk. Appliceras efter sedvanlig rengöring. Andra produkter används specifikt för rengöring av ansiktet. Vid akne rengörs huden morgon och kväll. Badda blemmor med ren aloe vera-saft.

Torra händer och torr kroppshud. Använd lotion med aloe vera mot grov och torr hud på hela kroppen.

Källa: aftonbladet

Vill ni läsa mer? Klicka på länken: http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article14491.ab

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar