onsdag 3 februari 2010

Jaha, då var det min tur!

Tisdag och jobb, bytade som sagt måndagen mot tisdag. Kände mig definitivt mer utvilad idag, men fortfarande trött. Har ett stort problem just med att min kropp kräver så mycket sömn, för tillfället mår jag bäst när jag fått 12 timmars sömn! Det är vääldigt mycket tycker jag, normalt brukar jag behöva 10 tim och redan det tycker jag är mycket! Detta innebär att för tillfället OM jag ska upp kl 07.00 på morgonen behöver jag gå och lägga mig kl 19.00 kvällen innan, detta är inte bara orimligt det är nästan en omöjlighet också! Jag har ju inte bara ansvar för mig själv utan även mina barn och mina djur, dessutom måste praktiska saker som handling, tvättning, städning m.m. också fungera. Lite besvärligt med andra ord att få ihop det!

Hur mycket brukar du sova? Och hur mycket skulle du BEHÖVA sova?

Jag hämtade Ewa hemma imorse som är tillfälligt utan bil så idag samåkte vi, mysigt! Under hela dagen har det snöat och blåst upp mer och mer och mina tankar har vandrat åtskilliga gånger under dagen till vägen hem till mig (den som alltid blir igensnöad)....men jag hoppades på att plogbilen skulle hitta hem till oss under dagen.
------------------------------------------------------------------------------------------
Efter jobb hade Ewa och jag VIKTIGA gemensamma ärenden (berättar mer när jag kan *fniss*) så vi trotsade ovädret och körde både hit o dit...med försiktighet såklart! :o) Sista stoppet var Mobilia där vi möttes upp med Gabi, det blev en snabbfika...sen skulle Ewa & Gabi hemåt och jag skulle avsluta med att handla lite mat!

Vi tittade bl a på fina krukor (jag vill ha!)......

Och på lite annat kul!
Och Ewa ville till varmare breddgrader (can't blame her)!

Handlingen av mat var snabbt avklarat och sen hemåt, ett snabbt stopp i Tygelsjö för att hämta Colin.....därefter var det bara att "äntra" den berömda vägen hem till oss. Japp, och det blev en utmaning visade det sig. Tyvärr en utmaning som jag och Colin inte redde ut själva.

Kommer en lite bit på vägen efter att ha LYCKATS klara oss igenom snövallar och halka, och kommer fram till en bil som fastnat. Dem kommer till oss och berättar att det går inte att komma längre, det sitter bilar fast i drivorna längs hela vägen. Och mycket riktigt jag blickar längre fram och urskiljer flertalet av varningsblinkers. SHIT, jag vill hem!!! Läskig känsla. Jag bestämmer mig för att vända, backar bak, in i ett gatt och ut på vägen där vi kom ifrån. MEN där hade redan under denna korta tid hunnit blåsa upp så BAM, bilen satt i snön som i ett skruvstäd. *suck* TUR att jag inte var själv, så Colin for ut ur bilen för att börja putta, men hjulen bara spinner tills det börjar lukta bränt i bilen!

Försökte ta på bilen framför med varningsblinkers och även de längre fram, se hur bra det gick. Snö och blås är verkligen ingen bra kombo!

Här sitter vi riktigt riktigt fast, hela underredet fram är proppat med snö! Som verktyg hade vi en stor spann, och en borste/skrapa som jag faktiskt låna av Ewa & Gabi på Mobilia. DEN grävde jag febrilt med!

Det var sådana djupa vallar som man inte kan förstå, man nästan vara där och se själv!

Ser ni lamporna/ljusen långt bak...plogbilen e på väg *yippie*

Äntligen kom plogbilen, han drog loss oss och sen bad han oss att backa på den ytan han plogat.... *visst* hahahahaah, tror ni inte jag backar snett och sätter mig igen. *skrattar* De var lite pinsamt, bakom mig stod typ 10 bilar på rad och väntade för att komma fram. Men, denna gången klarade Colin och jag det, körde in på en någerlunda väg och där väntade vi till plogbilen kom tillbaka så vi kunde åka bakom hela vägen hem (han bor på gården brevid oss nämligen) :o) Så det var ett äventyr idag. Men Colin var verkligen superduktig och grävde för glatt livet, bra kämpat min påg <3 När vi kom hem sen såg det inte mycket bättre ut där, men där kan man iallafall gå in i värmen. :o) Och det var RIKTIGT skönt att komma hem efter 30 minuters kamp i snön!
Snö, snö och åter mera snö!

Så nu ska det väldigt skönt att hoppa i sängen, stackars Frank är sjuk och ligger redan. När han blir sjuk så sätter vi en ihopfälld flyttkartong mitt emellan sängarna så inte jag ska bli smittat, blir jag smittat kan det ta månader innan jag återhämtar mig! Så det ser lite lustigt ut just nu, men det får det vara värt. Ska ta foto till er imorgon.

Det blir iallafall inget jobb för mig imorgon eller skola för Colin! Patricia skulle kommit till jobb imorgon, men hon bor som mig och hade lika svårt att varken komma ut eller in. Så hon kommer nästa vecka istället. Ska berätta mer om det när Patricia varit på jobbet! Själv hoppas jag att jag ska kunna ta mig till jobb på torsdag, men som sagt...vädrets makter rår man inte på!

Natti o kram


Denna vackra blogg kommer från företaget nedan! Klicka på loggan för att komma till deras hemsida, där du kan ordna en egen hemsida eller blogg!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar