tisdag 27 april 2010

Måndags-tv!

Måndagarna är en av mina tv-kvällar, jag har program jag följer
varje dag men ikväll såg den ut så här:

19.30 Halvåtta hos mig.
(visas varje dag 19.30 på tv4)

Halvåtta hos mig är ett matlagningsprogram där amatörkockar sätter sina matlagningskonster och sociala färdigheter på prov.

Varje vecka, måndag till torsdag, får tittarna bekanta sig med fyra, för varandra okända personer, boende i samma stad och som turas om att bjuda varandra på middag. Det blir spännande möten vid middagsbordet när gästerna ska lära känna varandra och sätta sina matlagningskunskaper på prov.

Varje litet moment i middagsbjudningen är lika viktig som helheten -presentationen av menyn, dukningen, matlagningen, stämningen och själva middagen såklart. Det är en brokig skara människor som möts och alla sätter sin egen prägel på bjudningen.

När middagen väl står på bordet är det dags för sanningens ögonblick. Är maten god nog åt de kräsna gästerna? Har allt slit i köket varit tillräckligt? Efter middagen betygssätts kvällens värd/värdinna av sina gäster och den värd/värdinna som fått högst betyg när veckan är slut blir Veckans kock och kammar hem ett pris på 15 000 kronor.

Speaker: Helge Skoog


Verkligen jättetrevligt program, och säkert lite x-a för oss matintresserade. Men det är ren underhållning så alla kan titta såklart. Det roliga är att dem sätter oftast ihop ett väldig olikt gäng, så det blir en salig blandning av människor med helt olika erfarenheter. Denna veckan är t ex en tjej med som älskar 50-tal och hon ser verkligen ut som hon är plockad direkt därifrån. Och Helge som sköter snacket är väldigt underhållande och vitsig, torr men rolig. *skrattar*

Tjejen som bjöd på mat idag!

20.00 BÅDE Håkans bar OCH Top model

Håkans bar - måndagar 20:00 kanal5


Solbränna, flipflopsandaler och starka drinkar när Håkan Hallin lämnar Östersjön och öppnar en bar i Thailand.
Nu blir det en skön blandning av vinterbleka charterturister, rutinerade svenska thailandsemigranter och lokala förmågor när vi följer arbetet i en bar på stranden i semesterparadiset Phuket. Barchef är ingen mindre än Färjan-Håkan som lämnar vintermörka Sverige för att driva bar i Thailand.

Håkan som fyllde 40 förra året har länge funderat över vad han ska göra med sitt liv. Han har hittills jobbat bakom en bardisk åt andra i hela sitt liv och en gammal dröm för honom har alltid varit att driva sin egen bar. Nu tar han chansen och gör det dessutom i svenskarnas favoritland Thailand, bara ett stenkast frå stranden i turistparadiset Phuket. Nu ska han under vintern bo och arbeta i värmen.

För att driva baren har han tre svenskar till sin hjälp. Det är 55-åriga sjuksköterskan Ingrid från Sala, 30-årskrisande Sundsvallstjejen Adde och den personliga assistenten Marcus, 29 år från Gnesta.

Tillsammans ska de göra Håkans bar till det bästa hänget i Phuket.


Top Model 13 20.00 tv3


Amerikansk realityserie från 2009
I vårens säsong är endast vackra tjejer under 170 cm välkomna. Ett gäng som tidigare har varit chanslösa i modellbranschen. Därför står nu mycket mer på spel i vårens säsong då en modellkarriär för en kortis inte är det lättaste.

Deltagarna i Top Model 13 börjar nu sin kamp om den stora drömmen under ledning av programledaren och före detta supermodellen Tyra Banks. En har extremt stora rådjursögon, en verkar drogad, en går på kryckor, en agerar galen och skriker efter Jesus, en bor i en husvagn och en kastrerar boskap på löpande band. Säsongen ser ut att lova mycket drama när Tyra samlar ihop skönheter med olika bakgrund men som ovanligt nog alla är korta i rocken

Svenska Hollywoodfruar! 21.00 tv3


Programmet som satte Anna Anka i rampljuset. Vi får följa Svenska tjejer/fruar som bor i Hollywood. Stod inte så mycket om programmet på hemsidan, men vill ni läsa om fruarna kan ni klicka på länken.

http://www.tv3.se/story/fruarna

Resterande tv program jag följer skriver jag om i veckan. Vad gillar du, vad följer du?

Kram

2 kommentarer:

 1. Hej! Brukar också se halvåtta hos mig, men nu är det bara repriser :( men jag får ju titta på det ändå, det är min 7-årige sons favorit också och han vill absolut inte titta ensam :)

  SvaraRadera
 2. Hej Git!
  Ja, det är ett trevligt program. Visste inte att det var repriser, har inte följt det varje gång. Skulle vilja anmäla mig, men tror det blir för bökigt eftersom jag inte kan äta gluten. Svårt för alla att rätta sig efter det ju. Men hade vatt sååå kul! :o)
  Kul att din 7 åring redan intresserar sig för matlagning, min son gillar oxå det men han är snart 18 och går på kockskola. Men han föredrar nog Simpson om han måste välja. *hehe*
  Kramen

  SvaraRadera