torsdag 29 juli 2010

Ohyra i dubbel bemärkelse!

Sov lääänge idag! Blev ju ganska sent igår efter "nödutryckningen" och hämta Colin mitt i natten.
*
Så jag var väldigt trött imorse när Gucci hoppade upp i sängen kl 11, klappade lite sen somnade vi om båda två. :o) Vaknade senare och var lite mör men ändå positiv inför en ny dag. Men slogs tyvärr ner lika snabbt av ett jobbigt telefonsamtal senare på dagen.


Och när sånt här händer mig och jag blir så stressad av en sak tappar jag närminnet helt. Det är fruktansvärt, och ju mer jag tvingar mig desto mindre kommer jag ihåg. Blir bara blackout, jätteläskigt. Nu ikväll kunde jag inte komma på om Gucci fått sitt tredje mål mat, och jag kan FORTFARANDE inte komma ihåg...de e helt tomt. Jag försöker gå tillbaka i tiden, tänka vad jag gjort...men blankt. Så här har det inte alltid varit, snarare tvärtom. Frågade nån mig om vad som hänt för tre år sen kunde jag redogöra ganska exakt, kom ihåg allt! Detta har ändrats sen jag blev sjuk, och det har bara blivit värre. :o(


Så detta påverkade mig så negativt att jag inte orkade göra så mycket idag, jag dränerades totalt på den energi jag hade och bytes till en stor klump i magen av oro...som sprider sig i resten av min kropp. Är precis som ohyra. Blir så trött på att jag inte kan "stänga av" detta och hantera situationen, blir så ledsen.
*

När Frank kom hem så fixade han iallafall ner den halvdöda enen vi har, så det känns skönt att den är borta nu. Tack min käre sambo för det.

*

Sen är jag lite orolig för Gucci. Han "fnattar sig" baktill, typ vid höften halvt uppe på ryggen. Orolig att han fått någon slags ohyra, men misstänker faktiskt rävskabb. Vi har ju fullt med rävar som springer, här i fälten så det hade inte varit så konstigt. Sen träffar vi även en massa grannhundar, och vissa av dem är Gucci väldigt nära i lek och bus, så där kan det oxå kommit ifrån. Nu behöver det ju inte vara så, men jag har läst jättemycket på nätet och mycket stämmer in. Nu idag har jag tvättat honom med ohyreschampo, ganska jobbig procedur faktiskt. Först schamponera in rejält och sen låta sitta några minuter, sen ska man skölja och göra om proceduren en gång till, och sist då balsam. Sen ska man göra om allt detta om två dagar och sen om en vecka efter det. Jisses, det är mycket jobb. Det går åt mååååånga flaskor till Gucci kan jag berätta. Tog nog nästan en timme allt som allt :o( Synd om Gucci tycker jag.


Han var iallafall väldigt glad när det var över och eftersom det troligtvis kliat på honom har badningen garanterat lindrat. Och har vi nu TUR, så är det vanliga loppor el annan ohyra och då har allt levande förhoppningsvis dött idag...och då kliar det mindre. Å ännu bättre hade ju vatt om det inte är nån ohyra alls och det bara är jag som är lite nojjig :o) Att man ska bada igen och igen beror ju på att medlet inte tar äggen så de måste kläckas först och inte hinna lägga nya.
*


Har iallafall varit i kontakt med Vetrinären jag går hos och vi ska avvakta tills denna hemmakuren är klar. Och om ingen förändring sker får vi boka tid för provtagning och ev skrapning.... *suck* Inte sålänge sen jag var där för ett Borelia prov på honom som gick på 1600. Vilken otur :o(


Men vi får hålla tummarna att det inte är rävskabb och att vi reder ut det själv med schampokuren nu...håll alla tummar o tår för oss. Det enda "positiva" om det nu är rävskabb är att det INTE smittar till människor *puh* däremot kan katterna få det och kanske då måste genomgå behandling alla tre...och det är ju INTE positivt precis. Ja, bara och vänta å se. Dela gärna med er av era erfarenheter gällande ohyra/kryp/skabb m.m. på hund, tacksam för alla råd och tips som ni kan ge mig. :o)

*
Ja, mitt i allt detta så var det då dags för månadens (NOT) höjdpunkt. Betala räkningarna *yohoo* Lika kul varenda gång, eller vad säger ni? Men de e skönt när de e gjort iaf.Sköt om er allesammans.


Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar