torsdag 19 augusti 2010

Deep Impact!

***
Jag kan inte förstå varför jag inte har sett denna tidigare. Har ju funnits ett tag och var dessutom svinbra. Mycket spännande film och det var mycket tårar i filmen, både för Frank och mig. :o) SE DEN!

Handling
Den unge Leo Biederman (Elijah Wood) och hans flickvän Sarah Hotchner (Leelee Sobieski) är båda medlemmar i den lokala astronomiklubben. En kväll den 10 maj 1998 ser ungdomarna en okänd stjärna som de inte kan identifiera. De tar ett foto och skickar till den professionelle astronomen Dr Wolf, som efter i sitt observatorium att ha upptäckt att det rör sig om en asteroid som kommer att kollidera med jorden omkommer i en bilolycka. Hans data hittas och omhändertas av den amerikanska regeringen. Flera månader senare jobbar journalisten Jenny Lerner (Téa Leoni) på ett spår om att den amerikanske presidenten har ett förhållande med en misstänkt kvinna vid namn Ellie. Hon följer diverse spår och blir till slut omhändertagen av Secret Service och får då möta president Tom Beck (Morgan Freeman). Denne frågar Jenny om vad hon känner till om E.L.E - en fråga som får Jenny att förstå att det inte rör sig om en älskarinna. Efter mötet med president Beck söker hon internet och får genom en paleontologisajt reda på att E.L.E står för Extinction Level Event, eller massutdöende.

President Beck håller en presskonferens där han tillkännager för nationen att en asteroid är på kollisionskurs med jorden och att de kommer att sända en bemannad expedition (Messiah - frälsare) till asteroiden för att försöka spränga den i bitar - ett försök som senare misslyckas. Under tiden förbereds ett nationellt lotteri för att flytta 800 000 människor till ett stort grottsystem i Missouri. Inga över 50 år väljs, medan 200 000 personer som är viktiga inom sina kunskapsområden är förvalda. Besättningen på expeditionen beslutar sig för att offra sig själva för mänsklighetens bevarande och flyger sitt rymdskepp rätt in i asteroiden som förintas av explosionen, men inte förrän en mindre del slår ner i Atlanten och utplånar miljontals liv och kustområden på Nord- och Sydamerika såväl som i Afrika.

Dagen har annars varit hyffsat lugn, fått tvättat lite och städat lite. Bytat sängkläder m.m. Skulle egentligen åkt ut till Blå Cafeét där Frank skulle spela idag med sin orkester. Christel och jag hade planerat att åka dit tillsammans. Men tyvärr var vädret kass idag så det blev inställt, så till min stora glädje fick jag ha min sambo hemma och mysa med. :o) Så det blev denna film idag. Imorgon måste jag upp tidigt för att köra Colin till bussen, han börjar ju skolan. Han börjar lite tidigare för hans klass ska jobba på Malmö festivalen hela veckan, så får dem ta igen det till jullovet eller något. Så, jag ska bara äta upp mina kaviarmackor sen blir det bingen för mig.

Natti natti

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar