fredag 13 maj 2011

Jag älskar mitt kök!

För 10 år sedan köpte vi det hus vi nu bor i som då var ett renoveringsobjekt. Och för några år sedan totalrenoverade vi vårt kök, och vi är såååå nöjda med det. Vi flyttade köket helt till en annan plats än det var när vi kom hit. Grävde upp hela golvet tillsammans med hallen, för en öppen planlösning. Sen la vi värmeslingor och gjöt om hela golvet. Och i samband med detta fick vi också dra om vattenrören eftersom vi flyttat köket helt. Likaså bytte vi ut alla fönstren varav två till stooora vid matplatsen för maximalt ljus. Och eftersom inga standardmått gällde i detta gamla hus blev det mycket sågande i väggarna, både inne och ute, och därefter murning igen. Sen var det dags att hitta köksinredning som tilltalade både smak och plånbok, och vi blev förälskade i ett från Kvick. Men det är mycket annat som ska väljas också, bänkskiva, vask, kran, hushållsmaskinerna, fläkt, handtag, kakel m.m. Sen är det tid att börja måla och tapetsera och sist så kommer det roligaste, att få allt monterat och på plats.Den dagen vårt kök var klart var vi så lyckliga, det kändes så himla skönt. Och framförallt, vi hade designat, byggt och skapat detta tillsammans. Lite hjälp fick vi klart för saker som vi inte hade maskiner till (som att såga ut till fönsterna), eller vissa arbeten där man var tvungen att vara två starka män. Det var en underbar känsla och vi är precis lika nöjda idag som då. Inget vi ångrar eller vill lägga till, det är helt perfekt!

Nu var vårt gamla kök så himla gammalt att det inte gick att använda något. Men ibland har man en bra stomme och då kan man ju passa på att bara byta ut luckor och handtag för en billig peng. Likaså kan man byta ut bänkskivan för en hyfsad peng. Det finns så stor konkurrens på köksmarknaden idag, så ta tid och kolla runt, ditt drömkök finns där nånstans och det behöver inte bli hutlöst dyrt. Konkurrensen har ju sänkt priserna rejält! Men ta din tid och stressa inte med det, då blir det allra bäst. :o)
Har tyvärr inga FÖRE bilder här nu, ligger på en annan hårddisk. Men en annan gång ska jag visa hur det såg ut innan renoveringen, katastrof!


Vad har du för erfarenhet av köksrenovering?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar