onsdag 14 november 2012

Bakning!

Idag har vi bakat :o)

Och när man har bakat måste man ju fika :o)


Det blev mjuk pepparkaka i Kitty form, självklart gluten och laktosfri. Den var superenkel att göra och blev jättesaftig och god, kan verkligen rekommendera detta recept. Så här kommer det:

Mjuk pepparkaka
(gluten och laktosfri)

3 dl glutenfri mjölblandning
2 dl socker
1 1/2 msk pepparkakskrydda
2 tsk bakpulver
1 tsk fiberhusk
175 g margarin el smör
1 dl naturell yoghurt, filmjölk el gräddfil (vi använde laktofri naturell yoghurt)
1/2 dl hett vatten
2 ägg

1. Smält matfett och låt det svalna
2. Blanda mjölblandningen, socker, pepparkakskrydda, bakpulver och fiberhusk i en skål. 
3. Tillsätt de smälta fettet, yoghurten och hett vatten.
4. vispa äggen och rör ner dem i smeten.
5. Rör bara tills allt är väl blandat och smeten är slät.
6. Häll i smörad och bröad (självfallet med glutenfritt ströbröd) form.
7 Grädda i nedre delen av ugnen, 175 grader i 40-50 minuter. Har du en tjockare kaka välj den längre gräddningstiden. Låt svalna innan du stjälper upp den.

Klar :o)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar