onsdag 19 mars 2014

När veckans första dag blir helt ok!

I måndags var vi alltså hos ögonläkaren. Det var andra besöket och vi går för att kontrollera Savannas skelögdhet. Frank har ju opererats i sina ögon när han var mindre, just för skelögdhet. Så redan när Savanna var liten berättade vi detta för Bvc så att vi skulle hålla extra koll på Savannas ögon. Hon var ganska skelögd när hon var liten,  sen minskade ett tag för att komma tillbaka igen. Inte hela tiden, lite i vissa lägen, mycket i andra och nästan inget ibland. I nuläget ser det ut som Savanna ska få glasögon som då ska stabilisera hennes översynthet, vi ska först på ett nytt besök hos en annan läkare. Savanna är jätteglad för detta, hon säger att hon ska ha samma likadan som mamma :) Och så vill hon ha losa (rosa) glasögonon som hon kallar det.


Jag har en positiv syn å ett positivt sätt till allt detta gentemot Savanna, så att hon oxå ska känna att det är något bra. Inget naaw här eller åh vad synd för då överförs ju detta till henne. Likaså har jag redan sen Savanna varit liten och hennes skelögdhet visade sig varit positiv till sjörövare. Det är häftigt att vara sjörövare å vi har kollat på pippi å hennes sjörövarpappa, vi har även gått med sjörövarlapp för ögat. Allt för att det ska kännas positivt om hon nu skulle behöva lapp på ögat, vilket är vanligt när man ska korrigera skelögdhet. Sen vad man känner inombords kan ju ingen ta ifrån en. Klart det finns en oro, speciellt om det skulle bli aktuellt med operation.  Känns ju inte alls bra :( och jag vet faktiskt inte om jag tror så mycket på op gällande detta, Frank har som sagt genomgått op i båda sina ögon, två ggr t o m tror jag i ena ögat. Men han skelar fortfarande väldigt mycket ibland. Och läkarna säger själva att kunskapen är större idag och att man försöker ha op som ett sista alternativ (om möjligt så klart).


Savanna fick iallafall gå igenom en massa tester bestående av att läsa på skärm, titta på film, kolla i apparater,  bli lyst i ögonen m.m. Savanna är ju inget stillasittande barn i vanliga fall och hon tappade tålamodet och ville springa omkring å titta på annat. Men jag förstår henne, det blev mycket och tror att de flesta 3 åringar hade tappat tålamodet. :) Nästan en hel timme tog det. Så jag tyckte ändå hon var duktig, och hon såg i övrigt väldigt bra för sin ålder så det kändes skönt. Fast mitt i undersökningen reste hon sig upp å sa - nä, nu vill inte jag va hos tandläkajen mer! *haha* sötnos.

Efter vi varit där hade jag lovat glass så vi åkte till Emporia. Men när vi kom dit var vi hungriga så det blev sushi enligt Savannas önskemål. Jag frågade om hon inte hellre ville äta Mac Donald å få leksak men nej, det skulle va sushi! Å inte mig emot, sååå gott det var. Å Savanna som vanligtvis är ganska liten i maten slukade 5 stora bitar utan problem...mmm, gott sa hon med hela munnen full av sushi. :)


Precis när vi ätit klart kom Kevin, Emma å lilleman...eller pluttemannen som Savanna säger. Så vi gick tillsammans för lite shopping. Allting har ju sinat här hemma, känns som det var evigheter sen jag var i affärer. Så första besöket blev Rituals för påfyllning av schampo, balsam, duschtvål, handtvål, diskmedel m.m. Denna gång valde jag inte den rosa serien till kropp och hår, kände att jag ville ha något neutralare. Så nu blev det den gröna serien istället, den rosa vill jag fortfarande ha som diskmedel och handtvål i köket, men båda doftar ljuvligt.


Sen hade jag lovat Savanna ett besök i leksaksaffären. Vanligtvis så tar vi alltid leksakerna sist, Savanna får lova att sitta fint i vagnen först och isåfall så går vi till leksakerna sen och där får hon springa fritt. Hamleys på Emporia är bra på så sätt att det finns väldigt mycket barnen kan leka med framme, så Savanna har jätteroligt där. Och jag kan slappna av lite för hon river inte ner allt på hyllorna *haha* Iallafall så hade jag lovat att hon skulle få välja något i leksaksaffären, så hon hade en hel hög med saker hon ville ha *haha* Hon kunde ju inte få alla, det var säkert 10 saker. Men jag sa hon fick välja ut några av dem, dem som hon allra helst ville ha. Hon var faktiskt jätteduktig, det blev dessa:


Azraelmjukis från Smurffilmerna, och såklart favoriter från Toy Story. Woodie, Jessie och Bullseye. Det hon lade tillbaka var ännu fler figurer från Toy Story och en Smurfelinamjukis. Man vet hur svårt det kan vara att välja bort något, och som liten är det ju ännu svårare. Så det var riktigt duktigt gjort utan tjat å gnäll :o)

Zara måste ju också besökas när man är på Emporia, jag ääälskar deras barnkläder. Jag hade faktiskt redan kollat in på deras hemsida en vår/sommarjacka till Savanna, så jag visste vad jag ville ha. 

 Den här jackan blev det

 Och den här fina ballerina t-shirten valde Savanna själv.


Denna jacka från Lindex har vi ju redan, men tyvärr för liten. Jag tycker allt jag tar fram är för litet nu, så Savanna har växt en hel de på längden. Trist på jackan bara, älskar den och den finns tyvärr inte mer. Den har varit riktigt bra och är nog den vår/sommar jacka hon använt allra mest. Men den från Zara är ju oxå jättefin och påminner lite om denna, både i modell och tjocklek. 

Vi var på Empora tills dem stängde och då värkte mina fötter kraftigt. Har som sagt inte varit igång så mycket eftersom vi varit dåliga, så 5 timmar i sträck kändes i både kropp och huvud. Men det var riktigt skönt, kändes att man behövde det. 

Så, det var vår måndag. Ögonkoll & ögonlappar, klistermärken, bilfärder, sushi, barn och barn barns mys, Emporiahäng, hissfärder, leksaksbeundran, yoghurt glass med m & m´s, islatté, shopping och fot & kroppsvärk. Nästan en helt vanlig måndag med andra ord :o)

Tjingeling


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar