tisdag 27 maj 2014

När man gör fynd och firar mors dag!

¤
Ibland blir inte saker alls som man tänkt sig, som i lördags t ex. F spelade så Savanna och jag skulle ha en mysdag i trädgården och myskväll med film, lördagsgodis och lite nagelmålning. Men så blev det alltså inte. På Fb finns det en massa bortskänkes sidor och jag fick syn på två fina saker jag ville ha där. Först hittade jag två vackra, mörka nattduksbord i massivt trä. När jag för ett tag sedan letade efter nya nattduksbord tittade jag bl a på dessa och ville jättegärna ha dem, men jag tyckte dem var för dyra. Om dem inte var exakt likadana så var dem iallafall snarlika. Så när jag ser dessa bortskänkes blir jag så glad och skriver direkt. Jag ser att andra skrivit före, så jag trodde ju inte att jag skulle få dem. Men det tar ca 30 min så får jag pm, borden är dina. kan du hämta dem kl 18. Yippie!


Snygga va!

Jag hämtade upp Colin som hjälpte mig att hämta och lasta in, sen körde jag honom till flickvännen. Och precis där Colin ska hoppa av finns en stor lekplats och denna fick Savanna syn på. Och vädret var fantastiskt och vi hade egentligen inget planerat som vi inte kunde ändra på så vi stannade och lekte. Eva-Lina kommer oxå ner och gör oss sällskap och sen Eva-Linas mamma med kardemumma kaffe  termos. Så vi lekte och bubblade om allt möjligt och vips hade nästan 2 timmar gått.

Så vi börjar köra hemmåt, och när vi kommer till första rödljusen passar jag på att kolla min mobil, då har en tjej från Fb skrivit. Då är kl 19.55. I meddelandet står det att gungstolen är min om jag vill ha den och att hon ger mig til kl 20 att svara. Panik!!! Jag hittar ingenstans att stanna så jag kan skriva till henne så första meddelande blir bara jaaaaa! Och efter några rödljus till har jag lyckats be om adress, så det var bara att bege sig till Ribban området för att hämta den fina gungstolen.


Kolla in så vacker. Den är så himla fin och tydligen ett ärvegods. Och jag fick både den och de båda borden helt gratis, snacka om att göra fynd. 

Dem sidorna är verkligen fantastiska och jag har hittat en massa där som jag har fixat till Emma och Kevin. Sök på Facebook på bortskänkes grupper just i din kommun. Finns även bra bytes sidor och vanliga loppis sidor. Tips bara!

När vi kom hem hade kl hunnit bli mycket så vi fick ätit en korv och sen lite lördagsgodis vid tv'n, sen var det tid att nanna. Blev lite senare än vanligt för Savanna p g a dagens omständigheter, men ibland kan man få vara uppe lite längre.

Jag fick dessutom förbereda maten för morgondagen när alla barnen skulle komma hem på middag. Skulle bjuda på en gratängliknande köttpanna, och den ska stå i kylen under natten och gona sig ordentligt.Man blandar Creme fraiche, vispgrädde, sambal oelek, soja och svartpeppar. Skivar valfritt kött, jag har fläskytterfilé. Lägg jämnt lager av köttet, häll på såsen. Plastfolie och in i kyl. Sen ska den stå i ugnen i 90 min innan det är tid att äta. Servera med ris och en fräsch sallad, jättegott.

Så blev det då söndag och mors dag.

Hur hade ni alla mammor där ute det?


Barnen skulle komma hem och äta så jag plockade och städade innan dem skulle komma. En ny matkasse dök upp oxå, tänkte prova Linas matkasse ett tag nu. Barnkassen blev det. Självklart anpassad för hela familjen men lite mer barn anpassat bara. Veckans meny består av:

Pizza Bambino med köttfärs och mozarella
Fläskyttefilé med basilikapiffug tomatsås och tagliatelle
Krämig potatissallad med rostbiff och basilika
Mumsig fiskpanna med broccoliträd och morätter
Medelhavskyckling med potatisbåtar och tzatziki
Låter helt ok för min del :o)

Så kom till sist alla, eller nästan. Colin kom senare för han var iväg i Helsingborg och spelade in en musikvideo. Men vi andre satte oss till bords och njöt av maten. Colin kom inte förrän runt kl 00 så han fick äta sent stackaren.


Jag fick vackra röda rosor.

Efter vi hade ätit gick killarna in till grannarna för att hämta något speciellt till Savanna. Något som kräver mer än en person för att kunna förflyttas. Egentligen var det faktiskt inte bara en sak utan några...Först en gungställning :o)


Och sen en stuga i flera delar.

Savanna är överlycklig :o) Och det kommer mer. En rutschkana! Men den ska oxå monteras ner först och vi ska hitta bra platser att ställ allt på. Ska bli så kul när allt kommer upp.

Ja, söndagen närmade sig sitt slut och vi åt vaniljglass med färska blåbär innan ungarna åkte hem. Ja, alla barnen åkte inte, Colin och flickvännen stannade hemma.

Nu är jag väldigt nannig och ska orka upp lite tidigare imorgon och förhoppningsvis blir det lite bad, mysigt.

Hopps allt är bra med er, vi ses snart.

Natti


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar