måndag 19 maj 2014

När man vill dela med sig av ett recept!

Lovade ju att jag skulle återkomma med receptet på den glutenfria rabarberkakan, so here it comes!

6,5 dl glutenfri mjölblandning
1 dl strösocker
200 g smör el margarin
0,5 msk ljus sirap

Blanda ihop allt, gärna i matberedare, till jämn smet. Lägg i plastpåse och in i kylen ett tag. Kan ligga hela natten om så behövs. Smidigt om man vill förbereda lite.

5 stora rabarberstjälkar
2 dl strösocker
0,5 dl majsstärkelse

Smör till form och att klicka över

1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Skala å dela rabarbern i ca 2 cm tjocka bitar
3. Smörj formen
4. Lägg i rabarberbitarna
5. Strö socker och majsstärkelsen jämnt över.
6. Klicka ut smuldegen jämnt fördelat
7. Klicka över smörklickar lite här och var
8. Grädda pajen gyllene i mitten av ugnen i ca 25-30 minuter.

Servera med vaniljglass eller vaniljsås, mums!

Enjoy!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar