tisdag 19 augusti 2014

När det bultar, bankar och värker!!!

*
Hejsan halloj!

Hur har ni det där ute?
Mår ni bra?
Vad hittade ni på i helgen?

Jag har haft ganska tuffa dagar :o( Har en fruktansvärd tandvärk, aj aj aj. Denna gången är det den senaste lagningen som spökar. Den var ganska djup och min tandläkare sa att den kan komma att värka. Men det skulle den ha gjort för längesen då, inte nu flera veckor efter :o( Åh, fyyyy vad ont jag haft och fortfarande har. Men kinden har svullnat upp och tandköttet så jag har inte lika mycket värk i tanden, däremot i hela kinden.


Så här såg det ut när jag vaknade häromdagen, men det har varit större oxå. Igår fick jag stuckit hål på tandköttet och tömt på var så det släppte lite på trycket, men idag gör det fortfarande väldigt ont. Ska till tandläkaren idag iaf så får vi se hur det går. Hoppas nu bedövningen tar trots inflammationen.

Har ni haft riktig tandvärk någon gång? Visst är det hemskt. Jag har haft tandvärk innan, men detta har varit otroligt. Ända sen i torsdags har jag gått och haft ont, emellanåt har det känts som jag ska bli galen. Sist när jag hade tandvärk körde jag ju på en sten :S Det kan verkligen söka en det där.

Inte nog med att jag haft tandvärk, jag har haft en viss vecka på besök, magproblem OCH ryggskott. Så jag kan berätta att jag är sååå himla slut nu, behöver nog sova i en vecka efter denna pärs!

Men livet går ju vidare när man har smått, så det är bara att ta en värkpilla och köra vidare :o)
Vi åkte till Mobilia häromdagen för att hämta ett paket. Savanna var hungrig så det blev en burgare på Donken för henne.


Det kan vara väääldans svårt att sitta stilla eller som andra när man är 3år :o)

Frank kom och mötte upp oss på Mobilia så vi tog en kaffe tillsammans medan Savanna åt. Och det var en himla tur att han kom, för när det var dax att hämta paketet blev jag ganska förvånad...Det var ett gigantiskt paket *haha* jag som bara beställt några "små" korgar till blommorna i trädgården :o)
Alla, även jag, var väldigt nyfikna på vad jag hade hittat som kunde vara i den storleken. Så när paketet skulle öppnas hjälpte alla till :o) även Gucci.


Och här kan ni se vad som fanns i paketet :o)
Måste ha läst lite fel på måtten *haha*

Jag beställde dem här på rean och dem var superbilliga, därför trodde jag aldrig att dem skulle vara så stora. Ser att deras reasida är stängd nu, men den öppnas igen den 1 september. Men kolla gärna runt, dem har en massa finheter.

När vi kom hem från Mobilia kommer glassbilen alldeles (o)lägligt, och den missar ju inte Savanna :o) Idag fick hon sitta i den häftiga bilen och t o m trycka på tutan som spelar deras melodi, hon var så stolt sen.


Hon är verkligen jättego "vår" hemglasstjej, alltid glad och så trevlig. Hon tar sig verkligen tid med sina kunder och verkar faktiskt njuta av sitt arbete :o)

Förresten, på tal om tandvärk. Savanna tittar ju nu på Emil i Lönneberga och jag strötittar lite då och då medan jag skriver. I just detta avsnitt har Lina tandvärk och jag ser ungefär ut som henne på kinden. Men hjälp, stackars dem som fick tandvärk på den tiden. Inga smärtstillande och man fick gå till smeden för att få tanden utdragen för 50 öre UTAN bedövning. Tack och lov att man slipper sånt!

Iallafall, trots tandvärk, ryggskott m.m. åkte jag till min väninna i lördags, sååå mysigt. Jag hade inte sett hennes nya boende än så det var jättekul att se, men det var framförallt jättekul att träffa henne. Saknat henne så mycket. Så vi pratade om allt möjligt, gjorde mat tillsammans, åt, drack en massa kaffe och så målade vi. Som jag har längtat efter att måla, finns inget mer avkopplande i hela världen för mig än att måla...och allra bäst blir det när jag är tillsammans med mina bästa väninna. 


Dem här Babushka (stavning?) skrinen målade jag bl a. Dem påbörjades för över 3 år sedan, d v s när Savanna låg i magen. Och dem är tänkta till Savanna till lite smycket, gummiband el annat smått och gott. Det är egentligen ingen brådska, hon tar sönder det mesta nu så hon får dem när hon blivit lite mer rädd om saker. Men jag har så mycket som ligger ofärdigt som jag nu tänkte ta tag i. Behålla det jag gillar och sälja det andra. :o)

I söndags var vi på öppet hus på något som heter The little gym. Tanken är ju att Savanna ska komma igång med lite aktiviteter nu när hon fyllt 3 år. Ridningen ska vi försöka med, men jag känner att jag vill ha något till henne där hon kan utnyttja sin kropp till fullo. Få springa av sig och verkligen kunna spralla loss, hon är ju väldigt livlig i sig själv. Så vi har bokat en provgång nu så vi kan få se vad dem hittar på och Savanna kan vara med. Så får vi se om det verkar intressant. Dem var ganska dyra nämligen och det finns andra ställen oxå att välja på, så det ska bli intressant att se vad som gör just dessa så speciella.


Efteråt hade jag så ont både i tand/kind och i ryggen och kände verkligen inte för att ställa mig och laga mat. Var verkligen helt slut! Så vi körde bort till Ikea för lite mat.Ja, och efter maten fick alla barnen glass!!!

Igår blev det att vi bara tog det lungt. Försökte få en akuttid hos tandläkaren hela dagen men lyckades inte :o( blev som sagt en tid idag istället.Eftersom vädret var ett sitta inne väder, så fick det bliva så. Så vi bakade glutenfritt bröd, kollade filmer, trädde pärlor och vi gick t o m och vilade en stund. Savanna låg och spelade och tittade på filmer i min mobil och så passade jag på att bara koppla av en stund. Skönt det där att bara få koppla av en stund fast man inte sover. Men slippa tänka på en massa och låta kroppen slappna av ordentligt.

Så nu ska vi snart hoppa in i duschen och sen bege oss till tandläkaren, känner mig ganska stressad av det faktiskt. Jag har ju sån skräck för det där :o( Samtidigt så ser jag fram emot att bli av med orsaken till smärtan, gissar att det blir en penicillinkur oxå tyvärr. Gillar inte att ta penicillin, det slår ju ut allt bra i kroppen oxå. Men denna gång är jag förutseende och har beställt hem detta här, det hjälper att bibehålla de bra bakterier i magen.

Ni får ha en fortsatt fin dag och jag återkommer med mer tandvärksnyheter :o)

Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar