söndag 9 november 2014

Nougatkladdkaka!

*
Här kommer receptet på den goda kladdkakan vi gjorde igår :)

Receptet nedan är originalreceptet, alltså inte glutenfri. Men som glutenfri använder ni istället 1,5dl glutenfri mjölblandning och så la jag till 1/2 tsk fiberhusk. Grädda sen 5 minuter mindre, alltså max 20 minuter. Suuupergod var den!

Här har ni länken oxå direkt till receptet, där har ni även steg för steg bilder :)
http://tidningenhembakat.se/bloggar/lindas-bakskola/nougatkladdkaka/

Det går bra att byta ut nougaten mot 100 g choklad av valfri sort.
Ca 12 bitar

Variera mängden nougat efter hur mycket nougatsmak du vill ha på kakan. Smeten kan blandas i samma kastrull som smöret smälts i.

100 g smör
100–200 g nougat (beroende på hur mycket nougatsmak du vill ha)
2 dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
2 ägg

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Bryt nougaten i bitar och låt den smälta ihop med smöret på eftervärmen. Blanda ihop de torra ingredienserna och rör ner dem i kastrullen. Knäck i äggen och blanda ihop till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 20–22 cm i diameter.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–25 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Servera gärna kakan med vispad grädde.


Mums!

1 kommentar:

  1. Hej!

    Tack för att du länkat till receptet på min blogg!

    Mvh Linda Hembakat

    SvaraRadera