fredag 24 april 2015

När det varit tuffa tuffa tider!

Hej alla!

Är ni kvar? Hur mår ni?

Har saknat er :(

Här har det varit väldigt tufft. 3 influensor har jag lyckats dra på mig inom 2.5 månad, och sista omgången var inte att leka med. Kan inte ens minnas att jag någonsin varit så sjuk. Vaknade på natten och var så febrig att jag inte varken kunde resa mig eller prata. Ville väcka Frank och be honom hämta Ipren, men det gick bara inte. Tippar på att jag hade runt 41 grader då, för på morgonen när jag sen tog tempen hade jag 40.2. Då fick Frank hjälpa mig ner för trapporna, allting bara snurrade och jag var helt otroligt svag. Vuxna kroppar är verkligen inte lämpade för så hög feber! Ca 10 dagar i sträck hade jag feber, efter 8e dagen började jag bli orolig. Så tog mig på påskafton ner till jour och kvällsmottagningen som ligger i anslutning till akuten. Familjen var klart med oxå,  hade inte själv kunnat köra.
Väl där så blev jag satt på akuten av någon anledning, ifrågasatte inte. Tänkte dem vet vad dem gör. Men efter många timmars väntan träffar jag en sur, ganska otrevlig sköterska som berättar för mig att detta inte var akut. *suck* Var som sagt inte jag som anmälde mig akut :( Nåja, hon kollade syretillförsel och feber. Jag bad om en sänka och förklarade att jag var orolig p g a febern, men nej. - Du har bara lite otur! Inget höjdarbesök med andra ord och helt spilld tid. :(

Så det var bara att vänta till tisdag när Vc öppnade igen efter påskhelgen. Vid detta laget hade jag fått svårt med andningen, började på måndagen. Tror inte att jag hade tagit mig till Vc om det inte var just för andningen, har ju även astma så lite orolig var man ju. Vc tog lite prover och sänkan visade sig vara förhöjd, men de trodde det var virus och jag fick en återbesökstid på fredagen. Om inte andningen skulle vara bättre då skulle läkaren skicka mig till lungröntken.Tack och lov lättade det där med andningen efter några dagar, men det var tuffa dagar.

I övrigt hade jag fruktansvärd hosta och lungorna fulla med slem, värk i kroppen och en del annat förutom den höga febern. Men dem sakerna oroade jag mig inte över, febern däremot. Dem säger ju att man ska söka läkarvård om man har feber mer än 3 dagar. Sen har jag ju varit sjuk så mycket sista tiden, så man började klart undra vad som händer i kroppen. Annars är jag ingen person som springer till doktorn för minsta lilla, jag ska med andra ord må mycket mycket dåligt om jag ska ta mig till doktorn. Är inte speciellt glad för att ta penicillin heller, den slår ut så mycket bra i kroppen samtidigt och sen kan det ta lång lång tid för kroppen att komma i balans igen. Men enligt läkarna så hjälper inte penicillin mot virus ändå så det blev inte aktuellt för mig denna gång.

Jag börjar iaf sakta återgå till det vanliga men är fortfarande väldigt trött och svagare, men så länge det går åt rätt håll klagar jag inte.

Jag var ju på Vc på tisdagen, på onsdagnatten vaknar Savanna och kräker ner hela sängen. Stackars älskling och gissa om jag fick panik...inte maginfluensa nu oxå!!! Några dagar senare var det Frank tur. Vilken vecka det blev. Jag var ju inte själv frisk än. Jag använde handskar, tvättade mig som en galning och spritade mina händer typ var 5e minut, jag var helt manisk. Jag mådde väldigt illa under denna perioden men det var typ vad jag fick. Tack och lov!!! Hade nog inte klarat ett sjukomgång till. :( Stackars Savanna var sjuk i en hel vecka och ganska utmattad, så det var en rejäl baselusk hon fick. Frank var sjuk några dagar och klarade sig lite bättre än Savanna.

Så det har med andra ord varit jättetufft, har bara haft energi till precis det nödvändigaste. Så ni kan ju tänka er hur hemmet såg ut, dessutom känns det som att hemmet är fullt av baciller och bakterier efter så mycket sjukdomar. Så i helgen fick jag hjälp av Ev att städa, orkar som sagt inte så mycket själv än. Det blev riktig grovstädning och det kändes sååå skönt efteråt. Vi hann inte med hela huset, men det viktigaste iaf, så får man ta lite efter hand och efter ork.

Så därav min långa frånvaro :( ber om ursäkt, men har tyvärr inte orkat. Inte haft något roligt att skriva om heller precis haha. Hoppas det vänder nu iaf, borde ha immunförsvar för typ 2000 år framåt nu ju. Haha

Hur har ni det? Har ni klarat er från diverse sjukdomar eller har ni precis som jag haft "en himla otur"?

Nu är det iaf lördag och vi får se vad den har att bjuda på. Vi blir hemma iaf så får vi se vad vi orkar och känner för. Tänkte iaf laga något gott och mysa till nån film ikväll. Vad ska ni hitta på?

Ha en fortsatt fin lördag.
Kram

En glad å pigg tjej utanför akuten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar