måndag 29 juni 2015

När det sista ska göras vid!

Hej :)

Hur mår ni?

Alla ni som följt mig ett tag nu vet att vi har renoverat ett tag nu. Ja, ända sen vi flyttade hit 2001 faktiskt. Det var ett riktigt charmigt renoveringsobjekt vi köpte. Vi är så gott som färdiga, men något som låtit sig vänta är toaletten/badrummet. Vi ville först och främst göra klart toaletten i Colins rum så vi hade något alternativ under tiden vi renoverade. Inte så kul att behöva springa till grannen och kissa varje gång haha, eller flytta någon annanstans heller. Nu har visserligen Colins toalett varit klar ett bra tag, men nu har det varit brist på både tid och pengar. Dessutom är det ett ganska omfattande jobb eftersom golv ska grävas upp och allt ska rivas ut, inget man gör i en handvändning precis. Krävs lite planering och vi vill ha köpt hem allt innan vi sätter igång.

Jag tror faktiskt att vi har Sveriges fulaste badrum i nuläget haha. Även om kakel är ganska retro och chic så är det inte speciellt grant :) Det har väl varit väldigt snyggt på sin tid, men har gjort sitt nu kan jag säga. Vi har faktiskt gjort lite där, men det har varit mer ändringar som har underlättat för oss medan det väntar på renoveringen. När vi flyttade hit var här bl a en bidé :) men den åkte ut ganska snabbt. Allt porslin var ljusblått och förvaringen minimal. Så bidén åkte som sagt och är väninnan skulle byta badrum tog vi över vask och förvaring, sen bytade vi ut toaletten och till något fräschare. Det är fortfarande inte snyggt, men funktionsdugligt iallafall. Det snyggaste där inne är fönstret som vi bytte för några år sedan. :)

Otrolig färgkombo med brunt, orange, vitt och ljusblått. Ingen höjdare precis. :)

Nu börjar iallafall planeringen av det nya badrummet växa fram, och den biten är ju så himla rolig. I nuläget är inte jättemycket bestämt än, men marockansk kakel vill jag ha. Om det blir på väggarna, golvet eller både ock har jag inte bestämt. :) Sen vill jag absolut inte ha vit inredning, gärna något i trä där ådrorna syns. Vi velar fortfarande om vi ska ha badkar eller dusch, vårt badrum är ju ganska litet. Duschväggar är oxå väldigt stilrent och snyggt, bra och snyggt när man har ont om plats.

Men i nuläget lägger jag mycket tid på att kolla olika alternativ på internet, finns massor att välja på. Och lätt att göra hemifrån, har inte tid att springa runt i olika affärer helt enkelt. Vissa sidor har oxå så man kan inreda sitt badrum i datorn, så himla smidigt!  Aspenbad är en av dem som har den möjligheten, det är riktigt roligt. 


Nu är inte vårt badrum byggt på samma sätt, men man kan ändå prova sig fram färgmässigt. Hitta den där supersnygga blandaren, som man inte visste fanns. Kolla om dusch eller Duschväggar är snyggast m.m. Ett riktigt bra verktyg med andra ord när det är dax att fixa till badrummet.  Det smarta i detta är oxå att efter man är färdighet att komponera sitt nya badrum, klickar man bara på en knapp och så får man upp all data om allt det man valt. Mått, färg, artikeln,  pris m.m. Fiffigt, eller hur! :)

Jag ser verkligen fram emot att sätta igång med badrummet nu, och ju mer jag bläddrar på internet desto mer sugen blir jag. Tänk att vi haft detta sedan 2001, bortsett från småförändringarna. Otroligt! Kakel har trillat ner från ena väggen, vi har ingen kran till badkaret, badkaret har rostat isönder på sina ställen, avloppet håller inte tätt m.m. Inte vidare fräscht precis. Även om man städar så känns det ändå inte riktigt rent och vi behöver absolut mer förvaring så vi slipper lasta ovanför skåpen. Så, det ska blivit riktigt skönt. Lovar att ni får hänga med under renoveringen och självklart se resultatet sen. :)

Ha en fortsatt fin dag nu!
Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar