lördag 13 juni 2015

När sommaren äntligen kommit!


Igår kom sommaren på riktigt, äntligen!!! Nu ser jag fram emot bad, trädgårdssysslor, tunnare kläder, ballerinaskor, grill och varma sommarkvällar. Hoppas det håller i sig nu bara!
Här känns det som tiden går jättefort,  hinner knappt vakna sen är det tid att lägga sig igen. Så känns det iaf. Dagarna bara susar förbi och det har varit en himla massa sista tiden som krävt sin uppmärksamhet. Studenter, skolavslutningar, förskoleavslutning, gympaavslutning, uppträden å uppvisningar, födelsedagar, kalas, storhandling, ogräsrensning, rep, spelning m.m. m.m. Denna årstiden är ju alltid så, å samtidigt som det är mysigt och roligt så tar det hårt på mina krafter. Känner mig ganska trött så får försöka ta det lite lugnare nu ett tag å återhämta krafterna lite. Men sol å bad kan vi klara, är ju inte så ansträngande :P
Förra helgen stod spelning å ridning på schemat. Spelningen var i Malmö och slutade tidigt så det var väldigt skönt. Alltid skönt att slippa komma hem 3 (eller senare) på natten :) På lördagen var det bokat ridning och vi hade fantastisk tur med vädret!

härlig skogstur!

Selfie med pållen :)

Denna gången red vi på Lilja.

Fina Lilja.

Lite kall saft och kaffe sitter gott efteråt.

sambon var oxå med för en gångs skull :P

Lite lek hann vi också med. :)

På onsdagen var det tid för spelning!Vi hade en väldans tur med vädret med tanke på att det var en utomhusspelning. Men så fort solen gick ner åkte jackorna på :)

På torsdagen blev det restaurang och storhandling!Det blev lite tokigt över lag för vi hade bestämt att vi skulle storhandla och precis innan vi ska gå frågar Frank mig om vi inte skulle på studentfest denna torsdag? Då är kl 17.30. Han hade något svagt minne av det. Här hemma är det ju jag som får hålla reda på allt till alla, får t o m hålla reda på när Frank ska ta sin penicillin 3ggr om dagen. Ska Savanna ha nåt på dagis el med gympan måste jag påminna alla i familjen, även Frank, annars glömmer folk bort det. Läkarbesök, middagar, krockande spelningar....ja allt! Men denna gång, för en gångs skull, skulle Frank hålla reda på detta....hmmm, det gick ju bra! :( Blir väl tyvärr så att jag får skulden för det ändå :( 
Frank ringde iallafall och jo, det stämde. Folk satt t o m och väntade på oss :( Väldigt tråkigt med såna missar....och pinsamt! :( Skulle vi tagit oss dit då hade det dröjt 1.5 - 2tim innan vi var där, dessutom hade vi inte köpt present el nånting, så det blev ingen student för oss. 

När vi sitter i bilen å ska köra å storhandla bestämmer vi oss för att strunta i storhandling en och köra å äta nåt istället, kl var ju nästan 18 och vi var alla hungriga. Handla kunde vi göra nästa dag isf. Så vi kör till restaurangen och äter i lugn och ro. När vi ska gå frågar jag om vi inte ska storhandla ändå, affären låg ändå runt hörnan. Så det blev storhandling ändå! Skönt att ha det gjort trots allt men det blev en sen kväll. Sen satt jag och fixade en massa vid datorn så kom inte i säng förrän vid 3 tiden. *gäsp*

På fredagen, igår alltså, var det avslutning/uppvisning på gympan.

Jätteduktiga hade dem blivit barnen. Savanna var lite crazy och körde sitt eget race som vanligt. Fast tycker nog att det lite xa svårt med koncentrationen för tillfället. Märks i det mesta, och vilket humör hon har!

Fredagens outfit!

Finaste å skönaste espandrillosen (hmmm, stavning?) från Selected femme. Här hittar ni dem,.

Så det var lite från veckan som gått. Veckan innan hann vi med både barnkalas och förskolesommaravslutning.

Princesskalas till en sessa såklart!

Och tron får man när man fyller år ju!

Busfabrikens egna elefant kom och grattade!

Barn barnet var såklart oxå där :)


Kalaset var för Savanna och vi hade bokat princessrummet till henne på busfabriken :) Vi firade ju hennes födelsedag hemma på hennes dag med endast familj, familjemys, god mat och tårta. Så nu var det tid för barnkalas :)

Det var ett helt ok barnkalas och ett helt ok pris. Man kunde välja på lite olika alternativ, vi valde det som heter diamant och jag tycker absolut att man fick mycket för pengarna. En sak som däremot upprörde mig var att det finns tårta att köpa, men inget glutenfritt alternativ. Ok sa vi, inga problem, vi tar med oss själva.  Men se det fick vi inte!!! Nähä? Hur löser vi detta då? Klart att födelsedagsbarnet vill ha tårta på sitt kalas! Efter många om och men fick vi pratat och dividerat fram och tillbaka med "chefen" och hon sa att hon skulle kolla med sina leverantörer efter alternativ. Men sen hörde vi aldrig ifrån henne igen. Verkligen under ALL kritik!!! Måste ju vara många barn som har allergier? Dessutom har jag sett många familjer sitta och äta sin egen fika utanför kalasrummen. Detta är verkligen ett stort stort minus för mig och gör att jag förmodligen aldrig kommer ha kalas där mer. Att sen inte ens chefen hörde av sig igen gör mig verkligen extra besviken. :( Nä, får nog bli Leos nästa gång isf fall! 
Men barnen och Savanna hade iaf väldigt kul, trots att Savanna blev ledsen att det inte fanns någon tårta till henne :(


Sommaravslutningen på dagis var jättefint gjort. Barnen hade tränat in ett uppträde om former, färger och siffror och dem var så duktiga. Savanna var i sin egen lilla värld som vanligt haha, men hängde med ibland :) Sen käkade vi korv och drack kaffe och så fick vi titta på allt fint barnen hade gjort under terminen. Jättemysigt!

Så där var lite vad vi hunnit med de sista veckorna, full rulle med andra ord. Idag har vi njutit av värmen, rensat rabatt och planterat körsbär och solrosor, haft vatteballongkrig, ätit pulled pork och lördagsgodis och avslutat med bad och film. En helt perfekt lördag med andra ord!

Hur har er dag varit och hur mår ni?

Kram å natti

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar