fredag 22 januari 2016

Chokladmaränger!

Och här kommer receptet på de goda marängerna vi gjorde :)

Ca 12st

75-100g mörk choklad
(Vi tog ljus)
3 äggvitor
2 1/2dl socker
1 påse (50g) rostade mandelspån

Smält chokladen i Micro på låg värme. Ta en stund i taget, ta ut och rör om och så in igen. Tills den är helt smält.

Häll äggvitor och socker i en rostfri bunke.
Placera bunken i en kastrull på spisen med sjudande vatten.
Vispa oavbrutet med elvisp tills marängmassan är riktigt fast och du kan vända upp och ner på bunken utan att smeten faller ut.
Ta ut skålen från vattenbaserat och blanda i mandelspån.  Därefter häll i den smälta chokladen och rör ett varv bara så du får swirleffekten.
Klicka ut marängsmeten på smord plåt, ca 12st.

Gräddning i ugnens nedre del, 125°C 50-60minuter tills marängerna känns torra, men är något mjuka inuti.

Mmmmmmm...


Här kan man oxå byta fyllningen mot t ex jordgubbar,  hallon el blåbärssylt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar