torsdag 21 januari 2016

När det ena avlöser det andra!

Åhhhh, sol! Riktig vårsol som strömmar in genom fönstren här hemma, som bomull för själen. Jag behöver verkligen all ljus och sol jag kan få för tillfället, saker känns lite lite mindre tungt då... Som jag skrev häromdagen så är det ju ganska tufft nu och en riktig dunderförkylning gjorde mig inte piggare precis. :(

Sjukorna har verkligen avlöst varandra här hemma :( Det började med att Frank blev smittad av en arbetskamrat, förkyld, feber och hosta så han klöktes. Savanna blev i sin tur smittad av Frank, men versionen värre och hon var sjuk ganska länge. Stackars lilla fian. Ja, och sen var det ju min tur. Har väl varit sådär småförkyld ett tag, men det är ju såna tider nu så det är egentligen inget konstigt med det. Men så slog det på rejält förra veckan, det var som att öppna en kran. På 2 timmar snöt jag upp en hel toarulle, alltså...var kommer allt det där ifrån? Helt otroligt! Ja, och som inte det var nog så fick Savanna kräksjukan i söndags natt efter dagens skridskoåkning :( Och Frank fick gå till läkaren i veckan med en utväxt som började ändra färg och se lite läbbig ut. Inget allvarligt dock som tur var :) Så vi hoppas på att det ska lugna ner sig nu, tar hårt på krafterna med så mycket på en gång.

I lördags bakade vi iallafall chokladmaränger med rostad mandel, supergoda blev dem. Lätta var dem oxå, ska lägga ut receptet sen :)

Och på söndagen stod skridskoåkning på planeringen. Perfekt dag för utomhusåkning! Så vi gjorde varm oboy med chili och kanel och med marshmallows, äggmackor och så fick marängerna oxå följa med.
Colin stod och frös. Är ju inte swag med tjock jacka haha Nä, då får man ju frysa :(
Det märktes inte på Savanna att det var ett helt år sen hon åkte sist. Hon var jätteduktig och gick omkring på isen som ingenting.
För plutt var det första gången :) Han är ju bara 2 så det gick sådär, dessutom så var han mer intresserad av allt annat runt omkring. Han är ju i en riktig springålder nu, så han är överallt och ingenstans. :)

Trots att det var riktigt riktigt kallt var det supermysigt, alla (utom Emma tyvärr) var med dessutom...då blir det allra bäst :) Man får ju klä sig ordentligt bara så blir det bra, jag hade både strumpbyxor, byxor och termobyxor så jag frös inte alls. :P

Vi åkte i Folkets park som är gratis, och de har dessutom gratis utlåning av skridskor och hjälm. På vardagarna fram till kl 19 och till 16 på helgerna. Men man kan åka fram till 21 och det var så mysigt när det började skymma och lamporna tändes. Ett tips verkligen!

När vi kom hem satte vi igång med kanelbullebak :) Hittade ett riktigt bra recept på glutenfria kanelbullar. Kan lägga ut det oxå senare.
Jag är egentligen ingen kanelbullefantast, har nog aldrig hänt att jag köpt en sådan på något fik el så. Men hemmabakta mmmmm, svårt att motstå!

Ja, nu ska jag fortsätta denna torsdag med att snyta mig haha. Och lite annat oxå såklart ;) Önskar er en fortsatt fin dag!

Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar