tisdag 9 februari 2016

När folk ofta ser det sämsta i andra!

Jag förstår inte varför människor oftast ser det sämsta i andra människor? Alltså det som de då själva antar. Så om en människa säger eller gör något så tolkas det gärna eller vinklas till något negativt. Varför kan man inte bara försöka se det positiva och faktiskt anta att de flesta människor har goda avsikter i det den säger och gör? Världen hade blivit så mycket ljusare och hjärtat lättare. Och istället för att gå och anta en massa så kanske man skulle ta och fråga den där människa istället! Ge människor en chans att få berätta från egen mun istället för att lyssna på rykten eller själv tolka saker. Det spelar ju egentligen ingen roll hur väl man (tror) man känner någon, man måste ändå tänka på att alla uppfattar saker olika. Det är som att höra en massa negativt om en människa och sen gå och tycka illa om den personen baserat på skvaller. Jag gör aldrig det, jag vill alltid skapa mig en egen uppfattning. Tycker inte det är rätt mot en person annars. Man ska ju oxå tänka på att varje relation är unik, så bara för att kanske inte jag fungerar med någon, så kan ju mycket väl ni göra det. :)
Jag tycker egentligen aldrig man ska basera något på mun till mun metoden, och är man osäker ska man alltid fråga. Visst, man lyssnar och litar på sina vänner, sin familj m.fl. men som sagt, vi uppfattar alla saker olika och alla relationer är olika. Alla människor förtjänar en ärlig chans, alla!
Så varför inte anta nästa gång du misstror någon att, kanske var det i all välmening. Anta iallafall att det faktiskt inte är av elakhet en person säger eller gör något. Kanske finns där frågetecken...-varför sa hen så? -vad menade hen med det? o s v. Fråga!!! Gå inte på andras eller egna antydningar, fråga personen själv! Det är den absolut bästa lösningen på att skaffa bra, öppna och ärliga relationer! För tänk om du förstör en bra och viktig relation på grund av felaktiga antaganden, hade inte det varit väldigt tråkigt? :(

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar