tisdag 14 juni 2016

När man måste tänka framåt.

Hej :)

Är ni med i facket???
Om inte så rekommenderar jag er att bli det nu. Av många skäl faktiskt. Den vanligaste anledningen som de flesta nog tänker på är att man får ekonomisk ersättning om man blir arbetslös. Och bara där är en tillräckligt bra anledning för att gå med i något fack och förbund. Men det finns även andra väldigt bra skäl. Som t ex att man får väldigt förmånliga försäkringar. Man kan också få väldigt förmånliga lån via sitt fack eller förbund. Sen är det en trygghet när du arbetar att det finns någon som ser till dina intressen, alltså den anställdes. Dit kan man vända sig om man har frågor t ex om sin lön, du vill kanske veta om du har en korrekt lönenivå. Kanske vill du prata med dem om arbetsförhållanden på din arbetsplats, något du vill förändra.

Så det finns många anledningar till att gå med i ett fack eller/och ett förbund. Det som är väldigt viktigt att tänka på, och nu talar jag från egen erfarenhet, är att aldrig stämpla ut alla sina dagar. Så om du blir arbetslös och börjar stämpla för att få ersättning, stämpla aldrig ut din sista dag. Jag gjorde detta misstag och är idag "nollad", vilket innebär att det finns ingen inkomst registrerad på mig. Detta drabbar en sen väldigt hårt gällande sjukförsäkringar, sjukpenning, föräldrarpenning m.m.

Men det är aldrig försent att gå med, så är ni inte med, gå med idag! Dem hjälper dig att hålla koll på löneökningar dessutom, vilket du även kan få retroaktivt...så var det iaf förr. Så klicka in dig och läs på vilket fack och förbund som passar dig och ditt yrke bäst. Desto mer yrkesanpassat, desto mer hjälp och stöd kan du få.

Ha en fortsatt fin dag :)


Detta inlägg är ett samarbete med yrkesförbund.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar