torsdag 4 augusti 2016

När man älskar södersol MEN...

Hej på er :)

Vi har ju söderläge på hela framsidan av huset och det är ju helt underbart ljusmässigt. På den sidan har vi vardagsrummet, garderob/syrum och en del av köket. Just i vardagsrummet känner man av det allra mest dessutom för där har vi stora fina fönster. Och det är så härligt att komma ner på morgonen och solstrålarna lyser upp och värmer hela rummet. Det blir liksom lite mindre morgontungt då. MEN! Och det är ett stort MEN! Solen förstör tyvärr oxå en del :( Så oavsett om man älskar solen eller ej så gäller det att hitta lösningar för att skydda gardiner, golv eller annat som kan blekas. Och här går det åt gardiner som toalettpapper nästan :(


Dessa sattes upp för ett år sen och nu ser de ut såhär :( Himla trist :( Så nu ligger dem här nytvättade och väntar på strykning, och hur kul är det att sätta upp dessa igen?! 

Och jag måste verkligen ha gardiner där som jag kan dra för när solen är för stark. Och visst, det är ju en "lösning" men hur kul känns det att ha fördragna gardiner hela sommaren :( 

Känner ni igen det?

Så nu har jag funderat lite och en riktigt bra lösning här hade varit en markis :) På så sätt kan jag skydda både gardiner och vårt vackra svarta trägolv. Dessutom hade jag sluppit ha fördraget hela sommaren! :)

Se, så smart.


Vårt vardagsrum utifrån

Känner att jag måste hitta en permanent lösning väldigt snart dessutom. Gardiner är väl ok att byta ut (om än en tråkig x-a kostnad), men jag är jätterädd om golvet och det är ingen småkostnad precis. Kommer ni ihåg att vi la ett vitt golv först som var superdålig kvalité, så det fick vi reklamera. Och sen så var det bara att dra upp det, hitta ett nytt och lägga golv igen :( Hade inte varit så kul att få göra om det ännu en gång :( varken tidsmässigt, kroppsligt eller pengamässigt. Och nu har vi ju svart trägolv och svart är ju dessutom x-a känsligt för blekning!

Så, det får nog bli en fönstermarkis för oss faktiskt! För hur det än är så är det onödiga kostnader varje år (såvida man inte vill ha randiga gardiner förstås) och fönstermarkiser   är faktiskt inte så fasligt dyra. Så det kommer betala sig ganska snabbt om man tänker på vad gardiner och framförallt golv kan kosta. :)


Sidan om ligger ju sen vår altan.


Här brukar vi ju sätta upp en segelduk ibland, men det är lite bökigt när man ska upp och nå för att få den på plats. Dessutom så måste vi ha den där fula stången ni ser på bilden för att kunna fästa 3e öglan haha. 

Altanen är ju precis som vardagsrummet i söderläge, så det blir helt vansinnigt varmt där. Det blir så varmt att jag oftast inte pallar sitta där :( Och det är så synd, man vill ju kunna sitta här och ta sitt morgonkaffe, äta frukost m.m. Så här borde vi oxå verkligen ha en markis! 


Markiser idag är ju så himla smidiga och smarta och du tar lätt ut dem med hjälp av en fjärrkontroll. Och man tar ju bara ut den så långt som man behöver, vilket innebär att du kan skydda precis det du behöver men t ex ändå få in ljus i huset.

Nu på sensommaren är nog bästa tiden att köpa oxå :) Många företag har ju rea/utförsäljning/lagerrensning. Dessutom så är ju efterfrågan störst på våren, så vill man ha hjälp med monteringen är det nog lättare med tiderna nu :)

Så har ni samma problem som jag vill jag tipsa er om 140kvadrat.se som nu har lagerrensning och det är supersmidigt att beställa via deras hemsida direkt. Vill du ha personlig hjälp får du självfallet det oxå, bara lämna ditt nr så ringer de upp. Du kan beställa gratis vävprover, få offert och sen har de även olika finansieringsalternativ för de som behöver :) Mycket bättre kan det ju knappast bli! :)

Så med det toppentipset önskar jag er lycka till och en fortsatt fin dag.
Ses snart igen.

Kram

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar