lördag 20 augusti 2016

När man gjort bästa thaisoppan!

Ok, ska försöka komma ihåg hur jag gjorde den där goda thaisoppan :) Väldigt god blev den och kommer absolut göra den fler gånger. Vi åt den i 3 dagar, sååå gott. Men man kan ju göra mycket och frysa in om man vill.

Ingredienserna kan man variera till precis det man tycker om. Gillar man t ex sötpotatis kan man ju ta vanlig potatis. Kanske vill man lägga till någon annan grönsak, byta ut fisken, ta mer chili el vitlök. Jag höftade och tog sånt vi gillar.

Ingredienser
1 röd chili
2 klyftor vitlök
1 Citrongräs
Ingefära
1 gul lök
2 buljongtärningar
Fisksås
Lax
Morötter
Sötpotatis
Kålrot
Palsternacka
Broccoli
Kokosgrädde (Garants är både god och perfekt krämig. Funkar med kokosmjölk oxå)
Salladslök
Färsk storbladig persilja
Grön currypasta
Ev vatten
Salt
Peppar
Gurkmeja
Ev limeblad
Valfria kryddor som man gillar

Tror det var allt :) men som sagt, var och en tar ju det dem gillar.

1. Fräs chili, vitlök, ingefära och Citrongräs.  Citrongräs bankar man på först så smakerna kommer ut ordentligt. Detta måste man ta ut sen för det går inte att äta, är som trä :) Fräs gärna i kokosolja.

2. När det fräst ett tag lägger du i de grönsaker som tar längst tid, typ morötter, potatis m.m.

3. Fräs ihop ett tag så ni får lite yta på grönsakerna, häll sen på Kokosgrädde. Här tar du så mycket du behöver, det ska ju bli en soppa. Jag använde 4 paket men gjorde ju mycket. Man kan ev spä med lite vatten oxå.

4. Lägg i buljongtärningar och fisksås, låt koka ihop.

5. Lägg sedan i de andra grönsakerna och laxen efter hand. Salladslök och persilja ska i allra sist.

6. Krydda och smaka av.

:) klart

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar