måndag 31 oktober 2016

När det blivit kallt...både ute och inne!

Hej!

Hur mår ni där ute i kylan? 

Här knallar det på som det brukar. Vi e trötta å förkylda, och så fryser vi (både inne och ute) men försöker göra det bästa av det trots allt. Vi eldar mycket i öppna spisen, och så tänder många väldoftande ljus för att höja mysfaktorn. 

Tack och lov att vi har den där öppna spisen, för den ger oss mycket värme och relativt billigt. Vi har ju värmegolv lite varstans, men det är rent för dyrt med elen så vi måste snåla med att köra det. Sen har vi ju en värmepump nere och det är faktiskt ett av det bästa köp vi gjort till huset! Den är energisnål och renar luften (med tanke på djuren och för min astma) så den går ju dygnet runt, mer eller mindre. Men den ger oss även AC på sommaren, vilket är riktigt skönt när det är som varmast och inga öppna fönster hjälper.

Men, vi har ju två våningar och känner att vi nog skulle behöva en värmepump uppe oxå. En liten en skulle räcka för komforten och värmen där uppe, så slipper vi använda elelementen oxå som inte är energisnåla för fem öre! Så det billigaste alternativet för oss i längden är ytterligare en pump.

Det är ju en djungel därute och jag vet hur yr man kände sig när vi skulle köpa vår första värmepump. Vilket märke är bäst? Vilken kapacitet ska den ha? Vilken passar bäst med vår planlösning? Vilken "drar" minst el, d v s kostar oss minst i månaden? Vilken är miljövänligast? O s v. Och utbudet är ju ännu större idag än när vi köpte för ca 10år sedan. Men hos Polarpumpen har de en riktigt bra grej, där kan du skriva i din planlösning, storlek på bostad m.m. och därefter får du ett förslag på vilken som är lämpligast för just er. Och en riktigt bra grej är att man kan chatta med dem direkt varje dag mellan 19-22. Så man kan i lugn och ro sätta sig med detta efter jobb och efter man ätit middag och ändå få hjälp direkt. Och likaså om man har problem med sin pump, installation m.m. Me like!!! Självklart kan man ringa dem oxå om man föredrar det :)

När jag sökte fick jag några olika alternativ, 3 för att vara exakt. Varav den ena faktiskt var en dubbelenhet vilket är supersmart ju. Då räcker det med ett aggregat ute men du kan sätta en fläkt uppe och en nere t ex. Visste inte ens att det fanns...fast sambon sa nu att han nämnt det tidigare *hehe*


Nu har vi som sagt redan en nere så tanken var ju endast en uppe så då blev alternativ 2 bäst. Nu skrev ju jag in hela vår bostadsyta och inte bara övervåningens yta, så den är egentligen lite stor. Men så visade sig att den finns för mindre yta oxå, helt perfekt! :)


Både prisvärd, energisnål och snygg! Värmepumpar har ju blivit så mycket snyggare (tack och lov), är ju ändå något man ska ha i sitt hem och titta på dagligen.Kolla in så snygga!
Trodde nog aldrig jag kulle säga det om värmepumpar *haha*

Kollar man runt lite på sidan så är där massor av bra info och hjälp, bl a varför det kan vara bra för oss att byta ut den vi har. ;) Den har ju som jag skrev några år på nacken och med de nyare kan vi spara så mycket mer. Så vi får se vad det blir, ett aggregat med två utblås eller bara en till övervåningen?

Sen mååååste jag ju bara slå ett slag för detta:


Hur fantastiskt är inte detta? 

"Vi tror på den kollektiva kraften att skapa en förändring; ensam är inte stark. Därför har Polarpumpen startat en insamling till förmån för isbjörnarna på Arktis där alla som vill kan skänka en valfri summa. För varje krona som du skänker, skänker Polarpumpen lika mycket. Insamlingen pågår fram till internationella isbjörnens dag som infaller den 27 februari 2017 eller tills insamlingsmålet* är uppnått."

Sånt här älskar jag!!!
Älskar när företagen gör en ansträngning för de behövande genom att "utnyttja" sitt företagande. Så förutom allt annat positivt jag skrivit om ovan så är väl detta verkligen en anledning att handla din värmepump (eller annan värmelösning) hos Polarpumpen. Så fina företag ska gynnas.

Mer kärlek (och värme) till världen!Natti natti!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar